1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Nasieniak jądra i rak nerki jasnokomórkowy |
Ola Olka
Odpowiedzi: 36
Wyświetleń: 11746
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2017-04-06, 11:23 Temat: Nasieniak jądra i rak nerki jasnokomórkowy |
kasiniak94 napisał/a: | Z tego co wiem co 3 mies powinien mieć usg na zmiane z tk. j.b. ze względu na nasieniaka. Jeszcze do tego miał przecież jasnokomórkowy nerki. | Badania kontrolne po przebytej chorobie nowotworowej sa niezwykle ważne i nie wolno ich zaniedbywaś. Masz racje. kasiniak94 napisał/a: | A Pani onkolog stwierdziła, że na plucach to jest napewno ok. | Zadziwiające jak lekarz może tak potraktować pacjenta onkologicznego wobec którego czujność lekarza przy każdej (nawet małej) zmianie powinna być większa niż u "normalnego" pacjenta. Na jakiej podstawie to "ok"?? kasiniak94 napisał/a: | Wydaje mi się albo to nie powinno tak wygladac. | Napewno nie tak to powinno wyglądać! kasiniak94 napisał/a: | Inny onkolog ze stolicy powiedział, że w jego odczuciu tato powinien mieć za jakiś czas tk klatki żeby sprawdzić co się dzieje.. | Moim zdaniem twój tato powinien mieć zrobione badania kontrolne - TK płuc, USG jamy brzsznej. Ja bym nie czekała do września. Jeżeli masz inne możliwości (konsultacja u innego lekarza, badania prywatne etc) to działaj.
Pozdrawiam serdecznie |
|
|